Menu

  

1550x440

προετοιμασία

 

Η προετοιμασία των μανιταριών στην κουζίνα δεν περιλαμβάνει καμμιά δυσκολία. Όλα τα μέρη των μανιταριών μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές (ναι, ακόμη και τα κοτσανάκια!), ενώ όσο το λιγότερο τα χειρίζεστε, τόσο το καλύτερο για την εμφάνισή τους.

 

  • Πριν από τη χρήση, σκουπίστε τα μανιτάρια με μία καθαρή, υγρή χαρτοπετσέτα ή ξεπλύνετέ τα γρήγορα με κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα ελαφρά με μία χαρτοπετσέτα. Ποτέ μην αφήνετε τα μανιτάρια μέσα στο νερό, διαφορετικά θα μουλιάσουν.

 

  • Δεν χρειάζεται να ξεφλουδίζετε τα μανιτάρια – γιατί να χάσετε οποιοδήποτε μέρος της αξίας τους; Να θυμάστε όμως να τα μεταχειρίζεστε προσεκτικά καθώς τα χτυπήματα υποβαθμίζουν την εμφάνιση των μανιταριών.

 

  • Μπορείτε να κόψετε τα μανιτάρια σε χοντρές ή λεπτές φέτες, σε κύβους ή σε μεγάλα ή μικρά ακανόνιστα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Αν η συνταγή απαιτεί μόνο τους πίλους (για παράδειγμα όταν φτιάχνετε γεμιστά μανιτάρια), στρίψτε το κοτσανάκι ώστε να αφαιρεθεί ή διαχωρίστε το χρησιμοποιώντας τη μύτη ενός μαχαιριού

 

Με όλη αυτή τη συζήτηση περί νόστιμων μανιταριών σας έχει πιάσει μια μικρή λιγούρα; Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στις πεντανόστιμες συνταγές μας εδώ;