Menu

inner banner

παραγωγή μανιταριών

Το μανιτάρι είναι απλά ο καρπός ενός πολύ μεγαλύτερου μύκητα που αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος. Ολόκληρος ο οργανισμός αποτελείται από ένα μεγάλο δίκτυο μικροσκοπικών ινών που ονομάζεται μυκήλιο και παράγει το καρποφόρο μέρος. Τα μανιτάρια μεγαλώνουν ελεύθερα στη φύση αλλά με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών μπορούν να καλλιεργηθούν και σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε φρέσκα, νόστιμα μανιτάρια ολόκληρο το χρόνο.

 

Η καλλιέργεια μανιταριών θεωρείται ως ένας από τους κλάδους την γεωργίας που χρειάζονται μεγάλη επιστημονική κατάρτιση στους τομείς της γεωπονίας, φυσικής και μικροβιολογίας. Για εμάς, η παραγωγή μανιταριών αποτελεί τέχνη. Η δημιουργία των συνθηκών που είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των μανιταριών είναι ένας σύνθετος συνδυασμός της εφαρμογής επιστημονικών γνώσεων με το ένστικτο του παραγωγού!

 

Σε αυτήν την ενότητα θα ασχοληθούμε με τον όμορφο κύκλο ζωής των μανιταριών. Η πρώτη μας στάση είναι η προετοιμασία των πρώτων υλών.